Hospice Vredeborgh
                              Een huis bijna zoals thuis

Vrijwilliger worden


Een groot deel in de uitvoering van de zorg in het hospice wordt verzorgd door een grote groep van opgeleide vrijwilligers.

De belangrijkste taak van de vrijwilliger is: “Er Zijn”. Een veelomvattend begrip.

Vrijwilligers

De vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het hospice.

Ze helpen bij zaken zoals boodschappen doen en licht huishoudelijke taken, bieden ondersteuning in de verzorgende taken, helpen met eten, drinken en toiletgang, maken een wandeling met de gast indien de gast dit nog kan, lezen voor uit de krant, maken een maaltijd voor de gast. Eigenlijk de mantelzorger in het hospice. 

Een speciale vooropleiding of werkervaring in de zorg is geen vereiste. Wel de juiste motivatie en kwaliteiten als bijvoorbeeld evenwichtigheid, warme menselijke betrokkenheid, flexibiliteit en oprechte aandacht voor de medemens.

Voorafgaand aan inzet of tijdens de inzet wordt een basistraining volgens de normen en kwaliteitseisen van VPTZ Nederland gevolgd. 

Wij vragen een minimale inzetbaarheid van 1 dagdeel van 4 u per week, 1 x per 4 week een dagdeel in het weekend en 2 feestdagen in het jaar een inzet van 1 dagdeel te doen. Vrijwilligers worden ingezet tussen 07.00 uur en 23.00 uur. ‘s Nachts is er altijd een verpleegkundige aanwezig.  Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met het hospice, telefoon 0594 54 78 78 of e-mail: info@hospicevredeborgh.nl

De vrijwilligers worden ondersteund door een professionele coördinator om de gasten zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.