Hospice Vredeborgh
                              Een huis bijna zoals thuis

Vrijwilliger worden?

Hospice Vredeborgh wordt draaiend gehouden door vrijwilligers en kan altijd versterking gebruiken!

De belangrijkste taak van de vrijwilliger is 'er zijn'. Een veelomvattend begrip. De vrijwilliger werkt vanuit de waarden respect, zelfstandigheid en wederkerigheid. Het werken in hospice Vredeborgh is daarom niet gebaseerd op regels, maar op betrokkenheid voor elkaar.

De vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in het hospice. Zij staan de gast en diens naasten gedurende het hele traject bij, vanaf het moment dat de gast in het hospice aankomt tot het moment van overlijden en de uitgeleide daarna. Vrijwilligers bieden verder ondersteuning in de verzorgende taken, helpen met eten, drinken en toiletgang, maken een wandeling met de gast indien deze dit nog kan, lezen voor uit de krant en bereiden de maaltijd. Belangrijk hierbij is dat de wens en de behoefte van de stervende ten allen tijde centraal staat. Daarbij wordt een luisterend oor voor familieleden en nabestaanden ook niet vergeten.

Een speciale vooropleiding of werkervaring in de zorg is geen vereiste. Wel de juiste motivatie en kwaliteiten; evenwichtigheid, warme menselijke betrokkenheid, flexibiliteit en oprechte aandacht voor de medemens.

Wij vragen een minimale inzetbaarheid van zes dagdelen per maand die je zelf kiest en flexibel kunt indelen (bij voorkeur één dagdeel van vier uur per week en eenmaal per maand een dagdeel van vier uur in het weekend). Vrijwilligers worden ingezet tussen 07.00 uur en 23.00 uur. ‘s Nachts is er een verpleegkundige van de thuiszorg aanwezig.

Het team van vrijwilligers wordt ondersteund door een professionele coördinator van Humanitas, zodat zij de gasten zo optimaal mogelijk kunnen begeleiden. Alle nieuwe vrijwilligers krijgen tevens de basistraining aangeboden voor vrijwilligers werkzaam in de palliatieve terminale zorg.

Wilt je meer informatie, of eens langskomen voor een kennismakingsgesprek, dan kunt je onderstaand formulier invullen.

Je kunt ook bellen met 06 39716080 of een e-mail sturen aan: info@hospicevredeborgh.nl.