Hospice Vredeborgh
                              Een huis bijna zoals thuis

Vrijwilliger worden?

Hospice Vredeborgh wordt geheel draaiend gehouden door vrijwilligers en kan altijd versterking gebruiken!

De belangrijkste taak van de vrijwilliger is “er zijn”. Een veelomvattend begrip. De vrijwilliger werkt vanuit de waarden respect, zelfstandigheid en wederkerigheid. Het werken in hospice Vredeborgh is daarom niet gebaseerd op regels, maar op betrokkenheid voor elkaar.

De vrijwilligers zijn verantwoordelijk voor de gehele dagelijkse gang van zaken in het hospice. Zij doen de opname, bieden ondersteuning in de verzorgende taken, helpen met eten, drinken en toiletgang, maken een wandeling met de gast indien deze dit nog kan, lezen voor uit de krant en bereiden de maaltijd. Belangrijk hierbij is dat de wens en de behoefte van de stervende ten allen tijde centraal staat. Een luisterend oor is voor familieleden en nabestaanden kan ook gewenst zijn.

Een speciale vooropleiding of werkervaring in de zorg is geen vereiste. Wel de juiste motivatie en kwaliteiten; evenwichtigheid, warme menselijke betrokkenheid, flexibiliteit en oprechte aandacht voor de medemens.

Wij vragen een minimale inzetbaarheid van één dagdeel van vier uur per week en eenmaal per maand een dagdeel van vier uur in het weekend. Vrijwilligers worden ingezet tussen 07.00 uur en 23.00 uur. ‘s Nachts is er een verpleegkundige van de thuiszorg aanwezig.

Het team van vrijwilligers wordt ondersteund door een professionele coördinator van Humanitas, zodat zij de gasten zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Alle nieuwe vrijwilligers krijgen tevens de basistraining aangeboden voor vrijwilligers werkzaam in de palliatieve terminale zorg.

Wilt u meer informatie, of eens langskomen voor een kennismakingsgesprek, dan kunt u onderstaand formulier invullen.

U kunt ook bellen met 06 22641765 of een e-mail sturen aan: info@hospicevredeborgh.nl.