Hospice Vredeborgh
                              Een huis bijna zoals thuis

Nieuws

 

November 2018

Per 1 december start de nieuwe coördinator vanuit Humanitas.  Haar naam is Carleen de Graaf. Welkom Carleen!! 

September 2018

Stichting MaRun organiseerde op 29 september een jaarlijks recreatief hardloopevenement. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar was het goede doel Hospice Vredeborgh. Waarvoor reuze dank. 

Maart 2018 

Vrijdag 9 maart was het NL Doetdag. Een dag waarop allerlei organisaties en scholen aan de slag gingen met uiteenlopende vrijwilligersklussen. NL Doet is de grootste vrijwilligersactie  van het land georganiseerd door het Oranjefonds. Ook Hospice Vredeborgh heeft zich aangemeld met een klus wat resulteerde in een prachtige dag waarop veel klussen zijn aangepakt.

Een uitgebreid verslag van de dag  kunt u vinden via de volgende link:  NLdoet%20website.docx

Februari 2018

Ons eerste 'jaar'verslag is uit. Dit verslag behelst de periode vanaf de opening, 1 juni 2017 tot en met 31 januari 2018. Belangstellenden kunnen het jaarverslag 2018 hier downloaden.

Januari 2018

Ten gunste van Hospice Vredeborgh heeft initiator Jan Politiek december jl. een winter- en/of wijn-actie georganiseerd ten bate van de inrichting van de tuin. Het is de eerste actie waarvan de opbrengst geheel zal worden besteed aan Hospice Vredeborgh. 

Velen hebben Hospice Vredeborgh gesteund met de koop van snert, droge worst en rollade van "Het Lekkere Winkeltje" en de koop van rode- en/of witte wijn van "Uw Slijter Stiekema" Hier zijn wij heel blij mee!!!

 We vinden het belangrijk om de gasten die bij ons verblijven te kunnen laten genieten van buiten.
Hartelijk dank Uw Slijter Stiekema en Het Lekkere Winkeltje!! Dankzij uw medewerking kunnen wij de tuin verder realiseren.

 

December 2017  

Dankzij de wensboom bij Welkoop te Leek heeft Maartje Luijt, vrijwilliger bij het hospice, haar wens kunnen ophangen in de wensboom bij Welkoop. Een geweldig initiatief van Maartje en zo dacht Welkoop er ook over. Een vogelvoederpaal voor Hospice Vredeborgh.Niet iets voor jezelf vragen maar juist voor een goed doel.

Maartje is benaderd als persoonlijke winnaar. Maartje reuze dank! We hopen van harte dat er veel vogels op af komen, zodat                                          onze gasten er ook plezier van kunnen hebben.


 

 

Onlangs heeft een interview plaatsgevonden voor De Krant. Bent u geïnteresseerd  en wilt u dit artikel graag lezen? U vindt het op 

 http://dekrantnieuws.nl/tag/hospice-vredeborgh 

November 2017  

Onlangs heeft een interview plaatsgevonden voor de nieuwssite 'ditiswesterkwartier.nl'. Bent u geïnteresseerd en wilt u dit artikel graag lezen? U vindt het op ditiswesterkwartier.nl/hospice-leek-warme-deken

September 2017   

Zaterdag 2 september stonden wij met een stand op de informatiemarkt dementie. De informatiemarkt werd georganiseerd in het kader van de Memorywalk om aandacht te vragen voor dementie.  Het was een goed bezochte informatiemarkt. Veel belangstellenden stonden even stil bij  onze stand om zich te laten informeren over het hospice.

Juni 2017

Donderdag 1 juni j.l. was het eindelijk zover. Na  3 ½ jaar van vele voorbereidingen stonden wij stil bij het feit dat Hospice Westerkwartier Noordenveld werkelijkheid is geworden en vond de officiële opening onder grote belangstelling plaats. Na een welkomstwoord van mevr. M. Pots lichtte de coördinator de betekenis van het logo toe. De Veer die onder anderen staat voor de warme zachte zorg, de beschermde veilige omgeving en de open hand die we willen bieden. onder grote belangstelling officieel geopend en de definitieve naam onthuld door de burgemeesters van Noordenveld en Leek

Mede namens burgemeester dhr. K. Smid van gemeente Noordenveld, sprak burgemeester van gemeente Leek dhr. B.C. Hoekstra, het hospice toe. Daarna werd iedereen uitgenodigd mee te gaan naar het pand alwaar de naam van het hospice onthuld werd door beide burgemeesters waarbij de definitieve naam werd onthuld. " Hospice Vredeborgh". Na afloop kon men het pand bezichtigen en onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar napraten.
 
Zaterdag 3 juni j.l. was er een algemene open dag . Iedereen die een kijkje wilde komen nemen kon langs komen. Ook deze dag trok zeer veel belangstelling en werd druk bezocht. Van jong tot oud, van nieuwsgierigheid  tot serieuze overwegingen of het hospice een goed alternatief zou kunnen bieden in de eigen situatie.  

De reacties van de bezoekers waren zeer positief. Een warme, vriendelijke en huiselijke uitstraling waarbij aan zoveel mogelijk is gedacht.

Nu terugkijkend mogen we met recht en trots concluderen dat we een in basis kwalitatief goed en degelijk hospice hebben gerealiseerd met mogelijkheid tot verdere uitbouw en verfijning. Een hospice wat een goed alternatief is en uitkomst kan bieden voor diegenen die in de laatste fase van hun leven zijn terecht gekomen en voor wie het niet mogelijk is om thuis te blijven. Een huis bijna zoals thuis.