Hospice Vredeborgh
                              Een huis bijna zoals thuis

Nieuws

Mei 2020

In deze Corona tijd is de samen werking tussen leveranciers uit de hele wereld met Holthausen steeds hechter geworden. Immers productie van schone waterstof vrachtwagens gaat gewoon door in Hoogezand.  

Zo ontstond het idee om Bij Joint Venture Partner Hyzon motors en Horizon welke gevestigd zit in China om mond kapjes naar Nederland te sturen.   

Via deze Social hydrogen challenge heeft het Hospice In Leek 500 mondkapjes ontvangen. 

 


November 2019

Momenteel loopt er een actie bij Jumbo's in het groot winkelplein en aan de Waezenburglaan: klanten krijgen de gelegenheid om hun emballagebonnen aan Hospice Vredeborgh schenken. Het bedrag zal ten goede komen aan de verdere inrichting van het hospice. De inzameling is een initiatief van Stichting Maripaan Teaming, het goede doelenproject van Jumbo. Hier zijn wij natuurlijk geweldig blij mee!


Juli 2019

Hospice Vredeborgh heeft nu ook een eigen Facebookpagina! Hier op vind je verhalen, mooie foto's en nuttige links. Klik hier om de pagina direct te bekijken.Juni 2019

Mede dankzij de inzet van de groep tuinvrijwilligers is de tuin van het hospice momenteel een plaatje om te zien!


Maart 2019

Op 15 maart deed Hospice Vredeborgh mee aan de klusdag van NL-doet via het Oranjefonds. Er hadden zich meerdere klusvrijwilligers uit de omgeving aangemeld voor tuin-, opruim- en schilderwerkzaamheden. Zo is er onder andere een muur gewit, rommel opgeruimd, zijn er vogelhuisjes opgehangen en bakken en potten gevuld met vrolijk bloeiende planten. Zelfs de burgemeester en twee wethouders van de gemeente Westerkwartier kwamen om de handen uit de mouwen te steken! Tussen het klussen door was er tijd om van een heerlijke kom (uiteraard oranje!) soep te genieten.

Vele handen maken licht werk. Onze dank gaat uit naar de burgemeester en de wethouders van de gemeente Westerkwartier, de leerlingen van de opleiding Energy & Maritime aan het Noorderpoortcollege in Delfzijl, de coaches van Sociaal Werk de Schans te Leek, de bestuursleden en de tuin- en zorgvrijwilligers van hospice Vredeborgh. Hartelijk dank voor jullie betrokkenheid en inzet, een dag met een gouden randje. NL-doet, jullie hebben het gedaan!

Meer lezen? Klik hier voor het artikel "NL Doet: ook onder barre omstandigheden!" in de Krant.

Februari 2019

Hospice Vredeborgh zal ook meedoen aan de NL-doet dag via het Oranjefonds op 15 maart 2019. Die dag zal in het teken staan van het verder aankleden van de tuin. Hiervoor zoeken wij nog vrijwilligers die van aanpakken houden. Voor een lekkere lunch wordt gezorgd. Wil je meer informatie of je inschrijven? Klik dan hier.

 

Januari 2019

In de tuin van hospice Vredeborgh zijn nu een aantal prachtige beelden te bewonderen, waarvan je er hier twee ziet (klik op de foto voor een vergroting). Een ware aanwinst! Mede mogelijk gemaakt door de Rode Muts, waarvoor onze hartelijke dank!

November 2018

Per 1 december heeft Vredeborgh een nieuwe coördinator. Dit is een projectmedewerker vrijwilligerswerk in dienst van Humanitas. Deze is aangesteld om de vrijwilligers zo goed mogelijk te ondersteunen in hun werkzaamheden. Verder zal zij de scholing, training, themabijeenkomsten en evaluaties voor de vrijwilligers verzorgen.

September 2018

Stichting MaRun organiseerde op 29 september een jaarlijks recreatief hardloopevenement. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar was het goede doel Hospice Vredeborgh. Waarvoor reuze dank. 

Maart 2018 

Vrijdag 9 maart was het NL Doetdag. Een dag waarop allerlei organisaties en scholen aan de slag gingen met uiteenlopende vrijwilligersklussen. NL Doet is de grootste vrijwilligersactie  van het land georganiseerd door het Oranjefonds. Ook Hospice Vredeborgh heeft zich aangemeld met een klus wat resulteerde in een prachtige dag waarop veel klussen zijn aangepakt.

Een uitgebreid verslag van de dag kunt u vinden via de volgende link:  NLdoet%20website.docx

Februari 2018

Ons eerste 'jaar'verslag is uit. Dit verslag behelst de periode vanaf de opening, 1 juni 2017 tot en met 31 januari 2018. Belangstellenden kunnen het jaarverslag 2018 hier downloaden.

Januari 2018

Ten gunste van Hospice Vredeborgh heeft initiator Jan Politiek december jl. een winter- en/of wijn-actie georganiseerd ten bate van de inrichting van de tuin. Het is de eerste actie waarvan de opbrengst geheel zal worden besteed aan Hospice Vredeborgh. 

Velen hebben Hospice Vredeborgh gesteund met de koop van snert, droge worst en rollade van Het Lekkere Winkeltje en de koop van rode- en/of witte wijn van Uw Slijter Stiekema.

Hier zijn wij heel blij mee!!!

We vinden het belangrijk om de gasten die bij ons verblijven te kunnen laten genieten van buiten.
Hartelijk dank Uw Slijter Stiekema en Het Lekkere Winkeltje! Dankzij jullie medewerking kunnen wij de tuin verder realiseren!

December 2017  

Dankzij de wensboom bij Welkoop te Leek heeft Maartje Luijt, vrijwilliger bij het hospice, haar wens kunnen ophangen in de wensboom bij Welkoop. Een geweldig initiatief van Maartje en zo dacht Welkoop er ook over. Een vogelvoederpaal voor Hospice Vredeborgh.Niet iets voor jezelf vragen maar juist voor een goed doel.

Maartje is benaderd als persoonlijke winnaar. Maartje reuze dank! We hopen van harte dat er veel vogels op af komen, zodat onze gasten er ook plezier van kunnen hebben.


Onlangs heeft een interview plaatsgevonden voor De Krant. Bent u geïnteresseerd  en wilt u dit artikel graag lezen? U vindt het op  http://dekrantnieuws.nl/tag/hospice-vredeborgh 

November 2017  

Onlangs heeft een interview plaatsgevonden voor de nieuwssite 'ditiswesterkwartier.nl'. Bent u geïnteresseerd en wilt u dit artikel graag lezen? U vindt het op ditiswesterkwartier.nl/hospice-leek-warme-deken

September 2017   

Zaterdag 2 september stonden wij met een stand op de informatiemarkt dementie. De informatiemarkt werd georganiseerd in het kader van de Memorywalk om aandacht te vragen voor dementie.  Het was een goed bezochte informatiemarkt. Veel belangstellenden stonden even stil bij  onze stand om zich te laten informeren over het hospice.

Juni 2017

Donderdag 1 juni j.l. was het eindelijk zover. Na  3 ½ jaar van vele voorbereidingen stonden wij stil bij het feit dat Hospice Westerkwartier Noordenveld werkelijkheid is geworden en vond de officiële opening onder grote belangstelling plaats. Na een welkomstwoord van mevr. M. Pots lichtte de coördinator de betekenis van het logo toe. De Veer die onder anderen staat voor de warme zachte zorg, de beschermde veilige omgeving en de open hand die we willen bieden. onder grote belangstelling officieel geopend en de definitieve naam onthuld door de burgemeesters van Noordenveld en Leek

Mede namens burgemeester dhr. K. Smid van gemeente Noordenveld, sprak burgemeester van gemeente Leek dhr. B.C. Hoekstra, het hospice toe. Daarna werd iedereen uitgenodigd mee te gaan naar het pand alwaar de naam van het hospice onthuld werd door beide burgemeesters waarbij de definitieve naam werd onthuld. " Hospice Vredeborgh". Na afloop kon men het pand bezichtigen en onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar napraten.
 Zaterdag 3 juni j.l. was er een algemene open dag . Iedereen die een kijkje wilde komen nemen kon langs komen. Ook deze dag trok zeer veel belangstelling en werd druk bezocht. Van jong tot oud, van nieuwsgierigheid  tot serieuze overwegingen of het hospice een goed alternatief zou kunnen bieden in de eigen situatie.  

De reacties van de bezoekers waren zeer positief. Een warme, vriendelijke en huiselijke uitstraling waarbij aan zoveel mogelijk is gedacht.

Nu terugkijkend mogen we met recht en trots concluderen dat we een in basis kwalitatief goed en degelijk hospice hebben gerealiseerd met mogelijkheid tot verdere uitbouw en verfijning. Een hospice wat een goed alternatief is en uitkomst kan bieden voor diegenen die in de laatste fase van hun leven zijn terecht gekomen en voor wie het niet mogelijk is om thuis te blijven. Een huis bijna zoals thuis.